Alla är fotografer, Tuana

Fredagen den 29 april hade vi fotografen Tuana Aziz på besök hos oss på Räddningsskolan Skövde. Han var inbjuden av  Arbetsgivarringen Skaraborg att hålla föreläsning och workshop om hur vi kan ta bättre bilder med våra mobiltelefoner.

Tuana Workshop april 2016

För att ge oss en bra bild av vad det innebär att vara en fotograf förklarade Tuana skillnaden mellan Scans köttbullar och hemlagade köttbullar. Scans köttbullar smakar alltid likadant,  medan till de hemlagade köttbullarna väljer du själv ut råvaror och kryddor.

Att klicka fram ett foto kan alla göra, du klickar på knappen och på telefonskärmen har du ett foto. När du istället väljer att fokusera på ingredienserna med andra ord; motiv, ljus och bakgrund, får du bättre kvalité på bilderna precis som med de hemlagade köttbullarna. Vi behöver heller inte avancerade redigeringsprogram som Photoshop för att öka kvalitén ett steg längre utan det räcker med en app eller två på mobiltelefonen. Tuana menar att med fokus på rätt saker kan man lyckas ta professionella bilder med endast mobiltelefonen som redskap.

Vi vill tacka Tuana för en givande och humorfylld föreläsning och workshop. Vi gick alla därifrån med nya ögon och inte minst med nya kunskaper.

Tuana håller olika typer av fotokurser därav en kurs som inriktar sig på fotografier tagna med mobilen. För mer information om Tuanas arbete besök www.tuana.se